У Міжнародний день театру 27 березня 2009 року театр «СПІРОГРАФА» виступив на Малій сцені Рівненського міського палацу дітей та молоді в рамках проведення ІІІ Всеукраїнського відкритого дитячо-молодіжного театрального фестивалю аматорських колективів «ЛіхтArt» з виставою на три дії режисера, сценографа, художника по костюму Андрія Сендецького «По щучому велінню та з жіночим розумінням» за мотивами п’єси-казки Марка Кропивницького. Для участі у цьому кількаденному святі показ власне цієї казки з репертуару «СПІРОГРАФА» обрано було навмисне задля кращого пропагування від часу столітнього написання «По щучому велінню» видатним драматургом для дітей, у виставі якої взяли участь діти автора та діти з околиці хутора Надія, що на Кіровоградщині.

Рівненський глядач сприйняв виставу надзвичайно тепло. Нагородою фестивалю став диплом «За збереження національних традицій» та символ-маска. Треба відзначити, що серед інших учасників фестивалю, театр «СПІРОГРАФА» був єдиним колективом, учасники котрого є не лише акторами, а й причетні до інших видів мистецтва, оскільки свої навички формують у Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» при Будинку офіцерів 58 у Львові. Наш колектив також виокремився віком учасників, котрі є учнями, оскільки інші колективи були переважно студентськими. Незважаючи на такі відмінності театр «СПІРОГРАФА» виступив гідно й на належному рівні.

Незважаючи на недоліки в організації фестивалю, ми приїхали у Львів щасливі і сповненні тільки позитивних вражень від участі у цьому дійстві.

27 березня 2009р.

Категорії: 2009