Вчора, 29 грудня, вихованці театру «Спірограф» зіграли виставу «По щучому велінню… або заміж не напасть» за п’єсою-казкою Марка Кропивницького.
Дитяча казка у постановці Андрія Сендецького через сміх та колоритних персонажів передає ціннісні колізії, з якими діти у житті обов’язково зіткнуться, – повідомляє кореспондент ЗІКу.
Казка у розважальній формі інформує глядача, що втілення наших бажань може повернутись несподіваними клопотами, везучість часто провокує заздрість, сама заздрість як неконтрольована підсвідома емоція є дуже негативним явищем, а простачки зовні можуть виявитися найпозитивнішими персонажами як у казках, так і в житті.
Постановка була представлена на сцені Першого українського театру для дітей та юнацтва. Сценографія реалістично-мінімалістична: традиційні в уявленні сучасних українців атрибути української хати. Костюми так само додавали національної смпецифіки казковому сюжету.
Переконливу гру юних талантів доповнювали запальні танці. Глядачі реагувавали на гру молодих акторів гучними оплесками і сміхом, примножуючи хороший передноворічний настрій.

«Західна інформаційна корпорація» 30 грудня 2010 р.

Категорії: 2010