От і увійшов в історію перший гастрольний тур 11 театрального сезону в Театрі СПІРОГРАФ. У часі підготовки до поїздки та впродовж самої подорожі було безліч чудових моментів, проте виникали й труднощі. Задля справедливості варто згадати і про них. Так, попри неймовірно «полегшену» і вкрай «комфортну» процедуру отримання віз у львівському «дипломатичному осередку» дружнього до України сусіда, та чималу кількість паразитуючих «адмінпрацівників» від яких нажаль залежна діяльність організації, колективу таки вдалось взяти участь у великому культурно-мистецькому турне польськими містами.

Наш колектив у складі 13 осіб стартував зі Львова до Познаня 9 березня 2016 року для участі у Театральному фестивалі «Марцінек». Познанські господарі, незважаючи на аматорський рівень організації їхнього заходу, виявились досить гостинними і привітними. Театри-учасники фестивалю презентували низку цікавих робіт, які із захопленням спостерігали навіть ті спірографці, які абсолютно не володіють польською мовою. Виразно інший формат театрального мистецтва від традиційно баченого у Львові зумовив нові пізнання для нашого колективу. Особливо приємно вразив неймовірний взаємний позитив учасників і глядачів до вистав, які презентувались в часі Фестивалю. Свою виставу–казку «Квіткова крамничка» презентував ТЕАТР СПІРОГРАФ під завісу Фестивалю, що стало барвистим довершенням театрального свята. Щиро вітаємо всіх учасників і організаторів Фестивалю «Марцінек», зокрема його генерального координатора, шановну пані Терезу Колінську з черговим звершенням.

Варшава зустріла нас досить прихильно. Втомлені прибули до заброньованих «апартаментів» і переповнені щасливими моментами мандрівки повкладались спати, щоб відпочити перед наступним днем культурного марафону. Наш світський понеділковий маршрут включав музичний театр «Сирена». Тож дякуємо працівникам театру за високий рівень гостинності й привітності! Згодом нами оглянуті стара частина міста, Центр едукації культури та його галерея і амфітеатр, а також Український дім. Сповнені чудових вражень за день ще довго не розходились по своїх номерах на відпочинок.

У вівторок 15 березня, уся щаслива і енергійна театральна трупа вирушила на черговий Фестиваль «Звєрцядла» до міста Ряшів. Приготування до вистави розпочались ще в автобусі: гримування, чепурення викликало зацікавлення й подив інших пасажирів, котрі гадали, що триває флешмоб. По прибутті усього 20 хвилин було визначено на монтаж сценографії та на переодягання. Такий темп викликав емоції, які словами не описати. Повний експромт світлового оформлення та невідома для акторів сцена була справжнім екзаменом для театральної трупи. Одначе слід зазначити, що такі труднощі були успішно подолані: глядач приймав виступ ТЕАТРу СПІРОГРАФ неймовірно захоплююче, актори зіграли чудово. Дякуємо організаторам 5 едиції Фестивалю у Ряшеві (основна частина яких діти старших класів), колективам та гостям театрального Фесту за оплески і доброзичливі ґратуляції після виступу, а також за розуміння суті справи, якою вони займаються.

Щасливі і піднесені гастрольним марафоном колектив повернувся до Львова.

09-16 березня 2016р.

Категорії: 2016