24 червня 2021 року на сцені Львівського авторського драматичного Театру «ScenA8» відбувся творчий вечір з нагоди завершення академічного сезону Школи мистецтв «СПІРОГРАФ». Участь взяли учні та студенти відділення образотворчого мистецтва, танцювального мистецтва і, як зазвичай, театрального мистецтва.

Представити свій творчий доробок найактивніше прагнули учасники відділення театрального мистецтва. Вечірнє дійство тривало понад три години, хоча концертна програма так і не вмістила усі номери, які підготували і запропонували охочі виступати. Юні актори представили по одній творчій роботі, над якими працювали упродовж едукаційно-академічного сезону, зокрема Ольга Павлик – монолог з п’єси про маленького принца за твором «Маленький принц» Антуана де Сент-Екзюпері; Богдана Хомула – прозовий твір «І ще дещо про сходи» Хуліо Кортасара; Юрій Наконечний – прозу «Професор Вільчинський і його собака» за твором невідомого автора; Марія Романенко – байку Івана Крилова «Вовк та Журавель»; Данило Буряк – прозу з твору «Гаррі Поттер» Джоан Роулінг; Поліна Сорока – вокальну мініатюру «Пані Францішка» за мотивами пісні львівських батярів; Софія Сметанецька – прозу Лесі Українки «Метелик»; Анна Маслова – прозу «Дверна ручка» Ірини Мацко; Анна Іванчихіна – прозовий твір Остапа Вишні «Чудака, та й годі». Як завжди вдало програму творчого вечора доповнили наймолодші учні відділення танцювального мистецтва, які презентували свій хореографічний здобуток у цьому академічному сезоні: два танцювальних номери – народно-сценічний «Вітальний танок» й естрадно-хореографічний «Веселий танок».

Не усім охочим вдалося безпосередньо побувати на творчому вечорі, оскільки глядацька зала ЛАД Театру «ScenA8» уміщає лише 60 осіб. Проте для спірографців є чудова можливість переглянути святкування у записі. Втім, повтор концертної програми заплановано на суботу, 26 червня 2021 року.

Сумлінні й відповідальні учасники едукаційно-мистецької програми відділення театрального мистецтва, класу акторської майстерності були відзначені іменними «Гратуляціями» за значні здобутки у межах як академічної програми, так в рамках творчого сезону. За останні багато років було відновлено добру традицію вручення іменної нагороди кращому учню академічного сезону. Цьогоріч таку відзнаку адресовано найуспішнішій і безсумнівно талановитій здобувачці акторської майстерності під орудою художнього керівника Театру «ScenA8» Андрія Сендецького – Анні-Марії Масловій.

Художній керівник Школи мистецтв «СПІРОГРАФ», завідувач відділення театрального мистецтва, режисер і актор ЛАД Театру «ScenA8» пан Андрій Сендецький, який вів урочистість, зокрема наголосив: «Вітаю Анну Маслову з особливою відзнакою, яку вона здобула завдяки своїй неймовірній активності як в межах едукаційної програми Школи, так і у творчому житті Театру. Показово, що колеги та актори Театру підтримали мою пропозицію й одноголосно вирішили відзначити Анну нагородою як кращу ученицю академічного сезону. Незважаючи на непростий рік з карантинними обмеженнями, з розчаруванням через надмірну зачарованість, усе ж академічний і творчий сезон 2020–2021 у творчій родині «СПІРОГРАФ» має якісно високі здобутки. Вітаю нас усіх з успішним завершенням сезону!».

Від імені усієї творчої родини «СПІРОГРАФ» адміністрація Школи висловлює вдячність батькам учнів за підтримку своїх дітей у прагненнях до творчого самовдосконалення. Особлива подяка тим, хто знаходить час, можливість, бажання бути присутніми у яскраві миті презентації творчих здобутків своїх дітей. Сердечна подяка викладацькому складу Школи мистецтв «СПІРОГРАФ»: пану Андрію Сендецькому, пану Сергію Гавриловичу, пані Вірі Галайко, пану Олег Болюку та пані Ользі Мавдрик.

Запрошуємо усіх зацікавлених під час літніх канікул завітати до ЛАД Театру «ScenA8», щоб оглянути виставку художніх робіт відділення образотворчого мистецтва. Новий академічний сезон 2021–2022 стартуватиме у вересні, тож усім бажаємо гарного відпочинку і чекаємо восени!

Категорії: 2021