У кращих традиціях родинності та з нагоди Різдва Христового за юліанським календарем творча родина «СПІРОГРАФ» вийшла у світ з колядою. 2020 рік для «спірографців» розпочався зі святкової театралізованої ходи, у якій Ангелики та Чортеня, Пастушки та Смерть, Ірод і Мошко з Сурою дзвінкоголосо виводили «Небо і Земля нині торжествують», «Бог ся раждає» та інші різдвяні твори. За звіздарем, який освітлював шлях оригінальною Зіркою «СПІРОГРАФА», вертеп мандрував впродовж 9–13 січня. Участь у «Вертепі» взяли як учасники відділення театрального мистецтва Школи мистецтв «СПІРОГРАФ», так і актори Львівського Авторського Драматичного (ЛАД) Театру «СПІРОГРАФ».

Мандруючи містом Лева та населеними пунктами області «спірографці» дарували усім зустрічним людям святковий настрій, веселий сміх та затишну атмосферу різдвяного таїнства. У громадському транспорті міста чи міжміському автобусі пасажири жваво реагували і підспівували загальновідомі колядки, розпочаті нашими акторами. Ніхто з присутніх не залишався байдужим, миттю підхоплював коляду і доброзичливо реагував на дійство. Цього року маршрут мандрівки вертепу «СПІРОГРАФА» пролягав і до гостинного с. Крехова, який, незважаючи на невластиву для України різдвяну погоду, виявився наповненим святково світлими домівками та усміхненими мешканцями.

Особливо варто зазначити, що різдвяну атмосферу було подаровано і мешканцям Роздільського спеціалізованого осередку для осіб з особливими потребами, який вдалось відвідати вертепу «СПІРОГРАФА» у співучасті з громадською організацією «Галицька фундація». Наче справжнє диво засяяли очі, розквітнули усмішки на обличчях мешканців осередку від спільної коляди, яку доречно доповнювали пампухи, мандарини та кутя. Хай вірою у Диво сповняються наші серця!

09 – 13 січня 2020 року.

Категорії: 2020