31 січня 2017 року відбувся черговий семінар з історії світової архітектури та мистецтва (модератор – Олег Болюк). Цього разу темою зустрічі було ознайомлення з архітектурою та мистецтвом Стародавнього Єгипту. Учасники Студії підготували низку цікавих доповідей і повідомлень, зокрема про єдине збережене із семи чудес світу (згідно античного переліку)— комплекс пірамід в Гізі, а також про поховання-мастаби, ступінчасту піраміду Джосера, особливості храму Рамзеса ІІ в Абу-Симбелі, палацу цариці Хатшепсут в Дейр ель-Бахрі (доповідачка Марія Атаманюк). Важливим екскурсом для розуміння культури Стародавнього Єгипту була доповідь Олени Кальчук, яка звернула увагу на міфологію, світогляд та вірування давніх жителів цього краю. Особливо цінним для аудиторії виявився розгляд давньоєгипетського канону. Учасниця «СПІРОГРАФА» Єлизавета Кучевська коротко зупинилась на  специфіці тектоніки й оздоблення меблів, начиння Стародавнього Єгипту.

Особливо дискусійним для слухачів й доповідачів стало питання вбрання фараона і костюму стародавніх єгиптян взагалі (доповідачі Катерина Слаба, Андрій Семен). Для розширення обізнаності про давньоєгипетську культуру стали важливими доповнення викладачів Студії та гостей семінару.

Фоторепортаж з місця подій Сергія Гавриловича

Зустріч, яка тривала понад дві години, принесла усім присутнім взаємо корисний результат і стала рушієм глибшого зацікавлення єгипетської культури чималого грона учасників семінару.

31 січня 2017 року

Категорії: 2017